Stockholm Tunnel Run

I lördags var det så äntligen dags. Dags för den stora finalen! Med nerverna utanpå kroppen och nummerlappen på bröstet gick starten klockan 11.30 och det dröjde inte många minuter innan merparten av våra medtävlare försvunnit utom synhåll framför oss i tunneln. Vi harvade på i sex kilometer innan de första löparna i elitklassen susade förbi oss i en hiskelig fart och snart var vi mitt inne i ett moln av löpare. Det försvårade körningen en aning att behöva anpassa sig till löparna för att inte riskera att kapa några hälsenor, men det gav samtidigt så otroligt mycket med alla deras peppande ord och ryggklappningar. Stämningen var på topp!

Banan gick som väntat backe upp och backe ner, och i mål kom vi till slut, på bra mycket bättre tider än vad vi räknat med! Vi kan väl erkänna att vi inte riktigt trodde på oss själva innan, och när vi annonserade ut gissningstävlingen här på bloggen fick vi in åtta svar, alla mer optimistiska än vad vi var.


Men hur gick det då?
Jo, Linda slutade på 1 timme och 19 minuter, Ida på 1 timme och 29 minuter, och därav kom den gemensamma tiden att landa på 2 timmar och 48 minuter. Segrande i vår lilla tävling blev därför Kaisa som gissade rätt sånär som på en ynka minut, stort grattis!

Efter avslutat lopp lämnades rullstolarna åter till Emma från Sunrise Medical som var på plats för att bevittna målgången och det kändes en smula tomt att traska genom stan utan rullen. Loppet blev en riktig succé men också ett självklart slut på vårt lilla projekt. De här veckorna har varit jobbiga, tidskrävande, tunga, utmanande, dryga, stressande och samtidigt fantastiskt spännande, intressanta, nyttiga, lärorika och ROLIGA! Vi har fått med oss så mycket kunskap, insikt (och träningsvärk) som vi kommer ha nytta av, inte bara i vårt arbete som sjukgymnast respektive fysioterapeut utan också i livet i stort.

Hyfsat pigga efter en mil!

Vår gästbloggare Jan, näst längst till höger, knep faktiskt tredjeplatsen i herrklassen. Imponerande!
 
Bild från IcerEvent
Bild från IcerEvent

Avslutningsvis vill vi rikta det varmaste av tack till alla er som möjliggjort vårt projekt.

Till Andreas och Emma på Sunrise Medical för lån av rullstolar och all service runtomkring.
Till Susanne och RG Aktiv Rehabilitering för alla förberedelser och för allt vi lärt oss i vårt arbete med RG.
Till alla er bloggläsare som följt oss på vår väg, som peppat och trott på oss.

TACK!

/Linda och Ida

1 Andreas Lilja:

skriven

Riktigt bra jobbat!! Kul att ni följde med efter också! Kramar

2 Susanne:

skriven

Tack tjejer för bra uppladdning, bra tänkvärd blogg, och ett fantastiskt bra genomfört lopp. Ni är guld värda och riktiga förebilder för alla sjukgymnaster & fysioterapeut. Tänk om alla vore som ni!

3 Anders:

skriven

Tack för en härlig blogg. Ni är underbara! Men nu är det slut på ert bloggande... eller? :(

4 Veronika:

skriven

Starkt jobbat och kul blogg! Grattis till era fina tider också :-)

Kommentera här: